Jdi na obsah Jdi na menu

houbová čalamáda jako příloha

26. 4. 2021

 

calamada.png

2kg hub (nakrájených a 3 minuty povařených v osolené vodě)

60dkg cibule (na kolečka)

90dkg čerstvé papriky (na nudličky)

1 lahvička kečupu-nemusí být

¼ oleje

Postup přípravy:

Všechno smícháme dohromady, dáme do skleniček, zalijeme nálevem.

 

NÁLEV:
1 a půl litru vody, 1/2 litru octa, 1 Deko tohle všechno svařit. Přidáme 22 kuliček sacharinu, necháme trochu zchladnout, přecedíme. Zavařujeme při 85°C asi 20 minut. Já si dělám dvojitou dávku nálevu, po zchladnutí, když zbyde, schovám do lednice a potom opět použiji. Scedím z nálevu kuličky. Nálev číslo 2: SVAŘÍME:
1 3/4 l vody, 1/2 l octa, přidáme sáček deka necháme 5 minut povařit, přidáme 22 kuliček sacharinu a 10 dkg cukru krystal. Tohle množství je jedna dávka, musíte si to udělat podle množství hub. Cukr nemusí být, stačí jen sacharin. Scedím z nálevu kuličky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář