Jdi na obsah Jdi na menu

halušky, noky

26. 4. 2021

 

nooky--halusky.jpg

500g polohrubé mouky

1 vejce

150ml mléka + 250ml vody

1 čajová lžička soli

ořechové máslo

Postup přípravy:

Vodu s mlékem vlijeme do velké mísy a přidáme do ní vejce a sůl. Prošleháme a přimícháváme polohrubou mouku. Těsto zpracujeme dohladka pomocí vařečky, až se dělají bubliny. Těsto je houževnaté a lepivé. Dáme vařit větší množství vody, osolíme ji a těsto přes haluškovač, pomocí opaku lžíce, pasírujeme do vařící vody. Po naházení halušky ještě povaříme nějakých 5 minut a scedíme je (propláchnu je na sítku horkou vodou z vodovodu). Dáme do hrnce a hodíme do nich ořech másla. Přikryjeme pokličkou a necháme máslo roztát. Promícháme a podáváme.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář