Jdi na obsah Jdi na menu

pikantní zelňačka

11. 4. 2021

zelnacka2.png

 

 

 

 

 

 

500g kysaného zelí

2 brambory

2-3 bobkové listy

5 kuliček nového koření

5 kuliček černého pepře

mletý kmín, sůl a pepř dle potřeby

1 větší cibule

1 mrkev

1 petržel

sádlo na smažení

1 chilli paprička

1 maďarskou klobásu

100ml zakysané smetany

2 lžíce sladké papriky

 

Postup přípravy:

Nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu osmažíme na kousku sádla, přidáme chilli papričku, koření, které se v horkém tuku rozvoní. Pak přidáme nakrájenou klobásu (já přidal i lahůdkový párek), kysané zelí, které také mírně restujeme, zaprášíme sladkou paprikou a podlijeme vývarem (já použil hovězí). Mám rád zelí křupavé, proto jsem po pěti minutách varu přidal oloupané a na kostičky nakrájené brambory, pokud je potřeba, tak podlijeme a vaříme do změknutí brambor. Nakonec osolíme, opepříme, přidáme nasekaný libeček, petrželku a vmícháme smetanu. Zahušťovat není potřeba, zahustí cibule a smetana.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář