Jdi na obsah Jdi na menu

Játrové knedlíčky

16. 4. 2021

knedlicky.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

500 g drůbežích jater

3 vejce

3 stroužky česneku

1 lžička sušené majoránky

1 lžička soli

8 lžic strouhanky

½ lžička mletého pepře

Postup přípravy:

Očištěné játra vlož do mixéru. Přidej vejce, sůl, pepře, majoránku a prolisované stroužky česneku. Vše dobře rozmixujte na hladkou kaši a tu vylijte do středně velké misky.

Do játrové hmoty vmíchej osm lžic strouhanky. Knedlíčková hmota se zdá příliš řídká, než aby se z ní daly zformovat knedlíčky – není to však tak docela pravda. Kdybyste ji zahustil další strouhankou, byly by knedlíčky po uvaření zbytečně tuhé. Nechte 20-30 minut odpočinout.

Uvařit v polévce v mírném varu cca deset minut.

Speciální informace o pokrmu

Pokud zbyla játrová hmota, jde ji zamrazit – max. na dva měsíce.