Játrové knedlíčky
500 g drůbežích jater
3 vejce
3 stroužky česneku
1 lžička sušené majoránky
1 lžička soli
8 lžic strouhanky
½ lžička mletého pepře
Postup přípravy:
Očištěné játra vlož do mixéru. Přidej vejce, sůl, pepře, majoránku a prolisované stroužky česneku. Vše dobře rozmixujte na hladkou kaši a tu vylijte do středně velké misky.
Do játrové hmoty vmíchej osm lžic strouhanky. Knedlíčková hmota se zdá příliš řídká, než aby se z ní daly zformovat knedlíčky – není to však tak docela pravda. Kdybyste ji zahustil další strouhankou, byly by knedlíčky po uvaření zbytečně tuhé. Nechte 20-30 minut odpočinout.
Uvařit v polévce v mírném varu cca deset minut.
Speciální informace o pokrmu
Pokud zbyla játrová hmota, jde ji zamrazit – max. na dva měsíce.