Jdi na obsah Jdi na menu

dršťková polévka z hlívy

11. 4. 2021

drstkova-polevka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

500g hlívy ústřičné

2 cibule

3 lžíce hladké mouky

2 lžíce sádla

1 lžíce majoránky

2 stroužky česneku

1 lžička mletého kmínu

1 lžíce sladké papriky

1,50l vody

sůl dle potřeby

Postup přípravy:

Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut. Na sádle orestujeme cibuli, kterou posypeme kmínem. Když je cibulka do zlatova přidáme hladkou mouku a opražíme ji. Po 1 minutě jíšku ochutíme a obarvíme sladkou a pálivou paprikou. Zalijeme vroucí vodou. Metličkou rozšleháme a vmícháme houby a prolisovaný česnek. Podle chuti osolíme, přidáme majoránku a vaříme 10 - 15 minut.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář