dršťková polévka z hlívy
500g hlívy ústřičné
2 cibule
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce sádla
1 lžíce majoránky
2 stroužky česneku
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce sladké papriky
1,50l vody
sůl dle potřeby
Postup přípravy:
Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut. Na sádle orestujeme cibuli, kterou posypeme kmínem. Když je cibulka do zlatova přidáme hladkou mouku a opražíme ji. Po 1 minutě jíšku ochutíme a obarvíme sladkou a pálivou paprikou. Zalijeme vroucí vodou. Metličkou rozšleháme a vmícháme houby a prolisovaný česnek. Podle chuti osolíme, přidáme majoránku a vaříme 10 - 15 minut.