Jdi na obsah Jdi na menu

chimichurri marináda nejen k masům

24. 4. 2021

 

chimichurri-marinada-1.jpg

2 hrsti hladkolisté petržele

hrst oregana

hrst koriandru

2 chilli papričky

3 stroužky česneku

3 lžíce citronové šťávy

olivový olej

sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy:

Začněte zpracováním omytých bylinek – nasekejte je na drobno a přidejte k nim prolisovaný česnek a nasekané chilli papričky. Směs zakápněte citronovou šťávou a olivovým olejem. Na závěr salsu osolte a okořeňte.

Chimichurri by měla mít pikantní, mírně nakyslou, bylinkovou chuť. Do salsy můžete maso naložit, ale klidně ji k němu lze přímo podávat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář