vepřové na másle a žampionech
3 vepřové plátky plecka
sůl a pepř dle potřeby
5 žampionů
cibule
hladká mouka
máslo
Postup přípravy:
Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. V hrnci osmažíme na másle na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na plátky nakrájené žampiony a chvíli smažíme s cibulí, dokud se nevypaří veškerá tekutina. Pak vložíme plátky masa a opečeme je z obou stran. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, občas malinko podlijeme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Plátek másla obalíme v hladké mouce, vložíme ho do šťávy, mícháme, aby se máslo rozpustilo a mouka se řádně rozmíchala. Vaříme 15 minut. Nakonec vložíme plátky masa a šťávu dochutíme podle své chuti.