Jdi na obsah Jdi na menu

plněná vepřová panenka

9. 4. 2021

panenka.jpg

 

 

 

 

 

1 vepřová panenka

dijonská hořčice

100g slaniny

100g eidamu

1-1,5kg brambor

1 cibule

olej

sůl a pepř dle potřeby

 

Postup přípravy:

Panenku nařízneme a rozklepeme na tenký plát. Posolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí, poklademe plátky slaniny a na to špalíčky sýra. Panenku zavineme a nití svážeme. Potřeme olejem a necháme odležet do druhého dne. Pak ji dáme na pekáč s trochou vody a upečeme. Po upečení ji necháme cca 30 minut odpočinout v teplé troubě, pak odstraníme provázek a nakrájíme na plátky. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář