maso na kmíně
450g kuřecích stehenních řízků
1 plátek másla o síle 2cm
1 lžička celého kmínu
1 cibule
1 větší stroužek česneku
půl lžičky mleté sladké papriky
250ml vývaru nebo vody
sůl podle potřeby
1 lžička solamylu rozmíchaný v 50ml vody
1 lžíce nasekaných lístků petržele
Postup přípravy:
Řízky opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejně velké nudličky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky. Do hrnce na rozpuštěné máslo dáme orestovat společně s kmínem cibuli a česnek. Přidáme nakrájené maso a na silném plameni ho za stálého míchání zprudka osmažíme. Zasypeme mletou paprikou, osolíme, promícháme a ihned podlijeme vývarem. Slabým varem dusíme pod pokličkou doměkka. Poté přidáme nakrájené lístky petržele, přilijeme solamyl s vodou, promícháme a ještě 2minuty provaříme.