Jdi na obsah Jdi na menu

maso na kmíně

14. 4. 2021

450g kuřecích stehenních řízkůna-kmine.jpg

1 plátek másla o síle 2cm

1 lžička celého kmínu

1 cibule

1 větší stroužek česneku

půl lžičky mleté sladké papriky

250ml vývaru nebo vody

sůl podle potřeby

1 lžička solamylu rozmíchaný v 50ml vody

1 lžíce nasekaných lístků petržele

Postup přípravy:

Řízky opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejně velké nudličky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky. Do hrnce na rozpuštěné máslo dáme orestovat společně s kmínem cibuli a česnek. Přidáme  nakrájené maso a na silném plameni ho za stálého míchání zprudka osmažíme. Zasypeme mletou paprikou, osolíme, promícháme a ihned podlijeme vývarem. Slabým varem dusíme pod pokličkou doměkka. Poté přidáme nakrájené lístky petržele, přilijeme solamyl s vodou, promícháme a ještě 2minuty provaříme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář