Jdi na obsah Jdi na menu

kuře na paprice

10. 4. 2021

kure-na-paprice.jpg

 

 

 

 

 

1 cibule

75g másla

sůl dle potřeby

hladká mouka na jíšku

150ml mléka

50ml smetany k vaření

sladká paprika

celé kuře

Postup přípravy:

Dobře očištěné kuře rozčtvrtíme. Na 1/3 másla osmažíme drobně krájenou cibulku dorůžova, přidáme papriku a ihned zalijeme vařící vodou. Vložíme osolené kuře a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou (připravenou ze zbývajícího másla a mouky), zalijeme vlažnou vodou a za občasného míchání vaříme do zhoustnutí. Potom omáčku rozředíme mlékem, přidáme smetanu a znovu povaříme. Hotovou omáčku procedíme přes jemný cedník na čtvrtky kuřat a podáváme.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář