hovězí na houbách
4 plátky hovězího zadního masa
1 cibule
Kmín
1 lžička rajčatového protlaku
půl kostky masoxu
25dkg čerstvých žampionů
pikantní hořčice
sůl a pepř dle potřeby
Postup přípravy:
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Maso orestujeme na oleji a vyndáme na talíř. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na té samé pánvičce a tuku osmahneme cibulku, přidáme lžičku protlaku, masox a pak maso, které podlijeme vývarem nebo pouze vodou, dusíme pomalu do poloměkka asi hodinu. Poté přidáme nakrájené žampiony a trošku kmínu. Až je hovězí maso na žampionech měkké, zahustíme omáčku hotovou jíškou, na zjemnění můžeme přidat trochu smetany. Hovězí na žampionech podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.