Jdi na obsah Jdi na menu

hovězí na houbách

10. 4. 2021

hovezi-na-houbach.jpg

 

 

 

 

 

 

4 plátky hovězího zadního masa

1 cibule

Kmín

1 lžička rajčatového protlaku

půl kostky masoxu

25dkg čerstvých žampionů

pikantní hořčice

sůl a pepř dle potřeby

 

Postup přípravy:

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Maso orestujeme na oleji a vyndáme na talíř. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na té samé pánvičce a tuku osmahneme cibulku, přidáme lžičku protlaku, masox a pak maso, které podlijeme vývarem nebo pouze vodou, dusíme pomalu do poloměkka asi hodinu. Poté přidáme nakrájené žampiony a trošku kmínu. Až je hovězí maso na žampionech měkké, zahustíme omáčku hotovou jíškou, na zjemnění můžeme přidat trochu smetany. Hovězí na žampionech podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář