Jdi na obsah Jdi na menu

dvě piškotové rolády

10. 4. 2021

Světlá roláda:

2-rolady.jpg

3 vejce

60 g krupicového cukru

1 lžíce oleje

50 g hladké mouky (používám Babiččina volba na dortová těsta)

10 g strouhaného kokosu

 

Krém:

250 g mascarpone

400 ml smetany ke šlehání

2 sáčky ztužovače šlehačky

moučkový cukr

 

Na ozdobení.

drobné ovoce

kokos

 

Tmavá roláda:

3 vejce

60 g krupicového cukru

1 lžíce oleje

50 g hladké mouky

12 g kakaa

 

Krém:

300 ml smetany

25 g cukru

20 g kakaa

80 g tmavé čokolády (72%)

200 g mascarpone

Postup přípravy:

 Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Vmíchejte olej. Přisypte mouku s kokosem nebo s kakaem a zlehka vmíchejte.
Rozlijte na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřete.
Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte asi 10 minut, dokud nezačne těsto zlátnout. Těsto přendejte z plechu na čistou utěrku. Nechte 2 minuty „orazit“ a stočte do rolády. Nechte zchladnout. Smetanu vyšlehejte s mascarpone a ztužovačem smetany. Podle chuti slaďte. V případě tmavé
šlehačky je nutné připravit si krém, nejlépe den předem. Smetanu přiveďte k varu, stáhněte z plotny a nechte rozpustit nalámanou čokoládu. Zchladlou smetanu přendejte do lednice. Druhý den vyšlehejte.
Roládu roztočte a opatrně z ní stáhněte papír. Potřete krémem, posypte ovocem anebo ořechy a stočte zpět. Ozdobte krémem a ozdobte.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář